Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jade

18. 7. 2007

JADE BIO

Jade Errol Puget (narozen 28. října 1973) je součastným kytaristou skupiny AFI: Ke skupině se přidal v roce 1998. Něž se k AFI přidal, tak hrál v různých skupinách, nejznámější z nich Loose Change  a Redemption 87.

 

Jared se skupinou natočil alba All Hallows (1999), Black Sails in the Sunset (1999), The Art of Drowning (2002) , The Days of the Phoenix (2001), 336 (2002), Sing the Sorrow (2003) a Decemberunderground (2006).

Jade měl hudební vliv na AFI. Tento vliv je e možné vidět mezi alby Shut Your Mouth And Open Your Eyes (před Jadem) a Black Sails in the Sunset (s Jadem) jsou tu výrazné rozdíly.

Jade stejně tak jako zpěvák skupiny Davey Havok je abstinentem. Což se, ale nedá říct o skupině samotné.

Jade má sestru, polovičního bratra Gibsona a mladšího bráchu Smitha, který je tour manažerem skupiny. Gibson účinkuje v básni mezi konci ….but home is nowhere” a začátkem This Time Imperfect na albu Sing the Sorrow.

 

Jade odešel ze střední školy v sedmnácti letech, ale stejně se dostal na UC Berkeley. Jade se přidal ke skupině poté co dokončil vysokou školu (ostatní členové skupiny s vysokou školou sekli a to jen proto, aby se mohli věnovat skupině). Má bakalář ze socialních věd.

Jade má několik tetování, “ 18” má vytetováno na ruce (původně to byla “ 13” ), kočku co proskakuje 9 (toto tetování má i Nick z Tiger Army a Davey), na břiše má vytetovaný slovo "Committed", na rukách má vytetováno "Boys Don't Cry" (pocta The Cure) a "Love Will Tear Us Apart" (pocta Joy Divisor). Nosí odbarvené číro, kterému bylo dáno jméno Jadečíro.

Jade hraje na Gibson Les Paul Studio Guitars skrz Mesa Boogie Dual Rectifier hrade a Marshall cabs. Často je také známý tím, že hraje na Gibsona SG.

zdroj- http://www.afireinside.wz.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář