Jdi na obsah Jdi na menu
 


Justin Timberlake

Zpěvák 

Datum narození:
31.01.1981 

Místo narození:
Memphis, Tennessee, USA 

Životopis:  Justin se narodil a vyrůstal v Memphis v Tennessee. Od malička se mu zalíbilo zpívání a tancování. Svou první soutěž "Dance Like New Kids On The Block", vyhrál jako malé dítě. Poprvé se v televizi objevil v jedenácti letech v show pro mladé talenty "Star Search", kde zpíval country music.

Obrovský zlom ve své kariéře přišel v roce 1992, když mu byla nabídnuta šance pravidelně vystupovat v Disneyově "Mickey Mouse Club". Po dvou letech vystupováni dokázal jako umělec velmi dobře zapůsobit. V pořadu se potkal s budoucím spolupracovníkem z *NSync Joshua Scottem Chasezem a popovými princeznami Christinou Aguilerou a Britney Spears.

Po ukončení vystupování v Mickey Mouse Clubu se po naléhání Chrise Kirkpatricka připojil k nové chlapecké skupině. Společně tedy s Kirkpatrickem, Chasezem, Joey Fatonem a Lance Bassem vytvořili skupinu *NSync. Po značných úspěších v zahraničí se koncem devadesátých let podařilo *NSync prorazit i v amerických hitparádách s veleúspěšným albem „Strings Attached and Celebrity“.

V přímém souboji s Backstreet Boys byl *NSync mnohem více dynamickou skupinou mladých zpěváků. Což skupině pomohlo dosáhnout neobyčejných úspěchů v prodeji nosičů a mnoha ocenění. Přestože byl Justin nejmladším členem skupiny stal se nejvýraznější a brzy vůdčí osobností, která měla obzvláštní nadání na zpěv a tanec.

K obrovskému růstu jeho popularity mu velmi pomohl románek s mladou popovou královnou Britney Spears. V jednu dobu se pár objevoval ve všech světových médií a byl nazýván královským párem popu. Ačkoliv jejich vztah dlouho nevydržel, popularita obou se díky jejich vztahu drží dodnes.

V současné době se Justin rozhodl pro sólovou kariéru, je připraven získat nové fanoušky s jeho prvním sólovým albem „Justified“. Justin má také vlastní organizaci "Justin Timberlake Foundation" pro podporu výuky hudby na školách.


Odkazy:

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář