Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskografie

31. 3. 2007

Lithium (leden 2007) - CD single

A zpět do temně zádumčivých vod. I když šatičky má Amy na fotkách z druhého videoklipu sněhobílé, song je smutnou baladou o zklamání v lásce. Že by i tento singl vypovídal cosi o vztahu s bývalým přítelem Amy, Shaunem Morganem? Amy se zde "vypořádává se svými démony", sama se sebou, s tou druhou Amy, která je celá černá a schovává se pod hladinou jezera...
Nevinně bílý přebal bude mít singl pouze v evropské verzi, ta americká je poněkud černější.

Tracklist: 1. Lithium, 2. The Last Song I'm Wasting On You.


 

Call Me When You're Sober (září 2006) - CD single

CMWYS je prvním singlem z alba The Open Door. A je nutno poznamenat, že pro bourání hitparádových příček je to skutečně ta pravá písnička. Je chytlavá, akční a zároveň má "temný podtext". Ne každému, komu se líbil dřívější "gothicrockový" sound Evanescence, ale sedne, protože jsou v ní prvky r'n'b a popu, tudíž přesně toho, co je mnohými odsuzováno jako mainstream. Ale copak se Evanescence svým způsobem nestali mainstreamem? :)

Tracklist: 1.


 

The Open Door (říjen 2006)

Po tříleté odmlce vyšlo na podzim roku 2006 CD The Open Door. Amy Lee již nějakou dobu předtím trousila zvěsti o tom, že nová deska bude o něčem úplně jiném, než ta předchozí, a nemýlila se... Deska je zatím přijímána rozpačitě, jsem zvědavá, jak se to vyvine. Obsahuje totiž řadu protichůdných vlivů a prvky z nejrůznějších hudebních oblastí. Placka vypadá

Tracklist: 1. Sweet Sacrifice, 2. Call Me When You're Sober, 3. Weight Of The World, 4. Lithium, 5. Cloud Nine, 6. Snow White Queen, 7. Lacrymosa, 8. Like You, 9. Lose Control, 10. The Only One, 11. Your Star, 12. All That I'm Living For, 13. Good Enough.


 

Missing (březen 2005) - CD single

To se člověk při dohledávání diskografie doví věcí. Například, že ve světě vyšla píseň Missing coby singl. Bohužel ale ne u nás, možná ani ne v Evropě (nicméně brazilské blogíísky si ten singl náramně pochvalují). Na tomto

Tracklist: 1. Missing (hmmm..?)


 

Anywhere But Home (2004)

V listopadu 2004 si mohla řada fanoušků zkrátit trpné čekání na novou řadovku Evanescence zelenou krabičkou s očičkem. Více než rok po debutovém CD následovalo vydání dvojCD (CD + DVD) Anywhere But Home se záznamem koncertu v Paříži. Na tuto fošnu existují různé protiřečící si názory, jednak že je nepěkné vydávat DVD z koncertu hned po první desce, jednak že atmosféra koncertu je bouřlivá a fanouška prostě musí nadchnout. Toť pouze názorová různorodost a každý si utvoří obrázek sám, stejně jako na track 5 (unikátní coververze songu Thoughtless od KoRn, Jonathan Davies se k ní prý vyjádřil velmi kladně :). CD obsahuje také několik (oficiálně) dosud nevydaných písní, všechny singlové klipy a video o prasárničkách on the road.
Design je moc hezký a nesou se v něm i obě céda uvnitř.

Tracklist: 1. Haunted, 2. Going Under, 3. Taking Over Me, 4. Everybody's Fool, 5. Thoughtless, 6. My Last Breath, 7. Farther Away, 8. Breathe No More, 9. My Immortal, 10. Bring Me To Life, 11. Tourniquet, 12. Imaginary, 13. Whisper, 14. Missing (bonus track).


 

Seether feat. Amy Lee: Broken (červen 2004) - CD single

Tuhle písničku natočila Amy Lee ve spolupráci s kapelou v době, kdy ještě chodila s jejím frontmanem, Shaunem Morganem. V klipu k tomuto zádumčivému songu má černá křídla a velmi smutný výraz, ale tenkrát ho musela hrát, protože jim bylo fajn.

Tracklist: 1. Broken - Amy Lee & Seether, 2. Tea - Seether, 3. Something in the Way ["Live X" Session at 99X, Atlanta] - Seether, 4. Out of My Way - Seether, 5. Broken [CD-ROM Track] - Amy Lee & Seether


 

Hello Remixes (květen 2004) - CD single

Hello Remixes je záležitostí spíše taneční, takže většina rockových fandů se v tom asi nenajde, nicméně pro člověka, který poslouchá různé žánry, může být i zajímavá. Každopádně jde o sběratelskou raritu, kterou jsem objevila spíše náhodou.

Tracklist: 1. Evanescence - Hello - 01 - (Bren FS Bugged Out Vocal Mix), 2. Evanescence - Hello - 02 - (Trifactor vs Gabriel & Dresden Remix)


 

Everybody's Fool (červen 2004) - CD single

Klip k tomuto songu je kontroverzní a ostře ryje do přetvářky a lží, které lze najít v showbyznysu. Amy Lee se neváhala ani pořezat, když mlátila pěstí do zrcadla, aby zaplašila svůj odraz. Někteří tvrdí, že si utahuje z Britney Spears, ale tomu fakt nerozumim :) Everybody´s Fool je posledním, čtvrtým singlem z alba Fallen, čímž nadlouho uzavírá ve světových rádiích kapitolu s názvem Evanescence. Mnozí prorokovali, že to tak bude navždy, ale jak dnes víme, není tomu tak. Chvála bohům!

Tracklist: 1. Everybody's Fool, 2. Taking Over Me (Live From Cologne), 3. Whisper (Live From Cologne), 4. Everybody's Fool (Instrumental)


 

Fallen Angel (2004)

Do stejné škatulky jako níže uvedené CD patří i tento tajemstvím opředený titul. Tajemstvím opředený je proto, že ani Google nic nevygooglil, a to už něco znamená. Podle data vydání se jedná o nějaké bestofko či průřez tvorbou ve snaze vyždímat něco ze slávy kapely, která zrovna nenatáčí, jelikož má plné ruce s ježděním turné po celém světě. I když, některé songy na tomhle CD by jeden hledal s lupou a vyplazeným jazykem...!

Tracklist: 1. Haunted, 2. Going Under, 3. Taking Over Me, 4. Everybody's Fool, 5. My Last Breath, 6. Farther Away, 7. Even In Death, 8. Breathe No More, 9. My Immortal, 10. Bring Me To Life, 11. Tourniquet, 12. Imaginary, 13. Whisper, 14. Heart Shaped Box (Nirvana-Cover, Live Acoustic Version), 15. Zero (Smashing Pumpkins-Cover), 16. Bring Me To Life (Live), 17. Tourniquet (Live), 18. Imaginary (Live).


 

Le Nouveau Gothique (2004)

Spíše sběratelská lahůdka pro fajnšmekry s podtitulem "toho nejlepšího". Obsahuje většinu songů z Fallen a Origin. Aby toho nebylo málo, opět tu máme dvě verze přebalů, na té druhé by měla být tahle fotka.

Tracklist: 1. Intro, 2. Where Will You Go, 3. Bring Me To Life, 4. Whisper, 5. Field Of Innocence, 6. Going Under, 7. Anywhere, 8. Everybody's Fool, 9. Before The Dawn, 10. Imaginary, 11. Away From Me, 12. Lies, 13. My Immortal, 14. Eternal, 15. Tourniquet, 16. Wash It All Away, 17. Haunted, 18. Listen To The Rain, 19. Outro.


 

My Immortal (prosinec 2003) - CD single

Asi nejznámější a nejoblíbenější song, s nímž se pojem Evanescence dostal i mezi popovou mládež a posmutnělé emo-goth kids.
And i've held your hand through all of these years, but you still have all of me. :)

Tracklist: 1. My Immortal (Band Version), 2. My Immortal (Album Version), 3. Haunted (Live From Sessions @ AOL), 4. My Immortal (Live From Cologne).


 

Going Under (září 2003) - CD single

Going Under není oficiálním singlem, vznikl původně jen pro použití do reklamy. Jako singl píseň vyšla až se zahájením podzimního turné po Evropě. Videoklip ale velmi výstižně mapuje, jaké stvůry se nacházejí ve víru showbyznysu. Vyšla také limitovaná DVD edice.

Tracklist: 1. Going Under (album Version), 2. Going Under (live Acoustic Version), 3. Heart-shaped Box (live Acoustic Version), 4. Going Under (video).


 

Bring Me To Life (květen 2003) - CD single

Bring Me To Life, píseň použitá ve filmu Daredevil, znamenala průlom v kariéře Evanescence . Mnozí ji považují za nejsilnější a nejzajímavější z celého alba Fallen. Možná je to kvůli zajímavé kombinaci ženského vokálu a mužského rapu, nebo spíše sípání (Paul McCoy z 12 STONES). Disk také obsahuje notoricky známý dramatický klip s nebohou padající dívkou z bůhvíkolikátého patra mrakodrapu.

Tracklist: 1. Bring Me To Life [Album Version], 2. Bring Me To Life [Bliss Mix], 3. Farther Away, 4. Bring Me To Life [Video Version].


 

Fallen (2003)

První oficiální deska Evanescence, vydaná v březnu 2003 u labelu Wind-Up Records, obsahuje hity "Bring Me To Life" a "My Immortal", díky kterým se obliba této kapely začala masově rozšiřovat a Fallen se dnes pyšní oceněním "4x platinová". V době jejího natáčení skupina fungovala ještě ve složení Amy Lee (zpěv), Ben Moody (kytara), John LeCompt (kytara), Will Boyd (basa) a Rocky Gray (bubny).
Nevím, co zapříčinilo, že se navzdory modrým promofotkám začalo o Evanescence hovořit jako o "dárk" a "goth" kapele, ale možná za vše může jen barva cédéčka:)))

Tracklist: 1. Going Under, 2. Bring Me To Life, 3. Everybody's Fool, 4. My Immortal, 5. Haunted, 6. Tourniquet, 7. Imaginary, 8. Taking Over Me, 9. Hello, 10. My Last Breath, 11. Whisper.


 

Mystery (2003) - Promo CD

Bohům žel, netuším, kde se tohle cédé vzalo ani proč tak učinilo. Zařadila bych ho ještě před vznik Fallen, ale přesnější období nevím. Nutnost mít toto album vznikne ve chvíli, kdy vás ovládne neskutečná touha mít všechno s názvem této kapely. Tudíž ho mám a některé zajímavé kousky, které zní jinak než na Fallen, bych sem časem chtěla hodit. :)

Tracklist: 1.My Last Breath, 2. My Immortal, 3. Farther Away, 4. Everybody's Fool, 5. Imaginary (Mystery Edit).


 

Not For Your Ears (2003)

Velice pěkné takzvané neoficiální demo, najdete na něm řadu potenciálních hitovek, o kterých mnozí ti, kdo našli EVANESCENCE na MTV, vůbec netuší :) Devatenáct songů tvoří - spíše než celek - jakousi mozaiku, průřez tvorbou, zakončený tklivou klavírní baladou.

Tracklist: 1. Whisper 2002, 2. Everybody's Fool, 3. Anything For You, 4. Even In Death, 5. Farther Away, 6. Imaginary, 7. My Tourniquet, 8. Taking Over Me, 9. Haunted, 10. Before The Dawn, 11. Untitled/Bleed (I must be dreaming), 12. Hello, 13. Taking Over Me (long), 14. Missing, 15. Surrender, 16. Bring Me To Life (original demo), 17. Breath No More, 18. Forgive Me, 19. You.


 

Origin (2000)

Origin je v podstatě první studiovkou Evanescence, vydanou vlastním nákladem. Bohužel však nezaznamenala žádnou větší odezvu, jaká následovala až po dalším albu Fallen. Evanescence vydali toto album vlastním nákladem v roce 2002. Ačkoli je nedostatek prostředků a hlavně lidí (skupina fungovala ve třech členech - Amy Lee, Ben Moody, David Hodges - a o přílišném množství živých vystoupení se rozhodně nedalo mluvit) na kvalitě desky znát, už i zde můžete vysledovat chytlavé melodie, které byly později využity a přepracovány na Fallen. Tato deska je neprávem opomíjena, ačkoli obsahuje několik opravdu skvostných kousků (razantní song "Lies" nebo skvostná instrumentálka "Eternal" budiž toho důkazem). Deska obsahuje skrytý song "Listen To The Rain".
Původní, dnes již beznadějně rozebrané CD vypadá

Tracklist: 1.Origin, 2. Whisper, 3. Imaginary, 4. My Immortal, 5. Where Will You Go, 6. Field Of Innocence, 7. Even In Death, 8. Anywhere, 9. Lies, 10. Away From Me, 11. Eternal, 12. Listen To The Rain, 13. Demise.


 

Sound Asleep EP (1999)

Sound Asleep, též známé jako Whisper EP, je druhým EP Evanescence. Deska vyšla v srpnu 1999. Originál existuje pouze v 50 kopiích (ty jsou samozřejmě již dávno ozdobou soukromých sbírek těch rychlejších a američtějších z nás). Původně neměl obal, později začal po internetu kolovat cover s fotkou Amy Lee a blíže nedefinovatelný

Tracklist: 1.Give Unto Me (Instrumental), 2. Whisper, 3. Understanding, 4. Forgive Me, 5. Understanding (Original Version), 6. Ascension Of The Spirit


 

EVANESCENCE EP (1998)

První eponymní čili stejnojmenné EP kapely z roku 1998 vznikalo takřka "na koleně". Osmiminutový gothic-rockový song "Understanding" začala tehdy hrát jedna místní rádiová stanice (Little Rock, Arkansas, USA). V té době však zatím skupina fungovala pouze ve složení Amy Lee (zpěv, klavír, texty) a Ben Moody (kytary, programming). Nemohli samozřejmě v počtu dvou lidí živě vystupovat, a tak aspoň pilně nahrávali a modlili se, aby potkali dalšího do party, jak se nakonec i stalo... Dokonce jsem našla i fotku původního cédéčka - aspoň Ebay tvrdí, že vypadalo takhle. Toto demo je někdy také uváděno pod názvem Solitude EP. Ehm, hádejte proč.

Tracklist: 1.Where Will You Go, 2. Solitude, 3. Imaginary, 4. Exodus, 5. So Close, 6. Understanding (Wash It All Away).

  krvavý obrazec, jenž můžete všude vygooglit, ale bohužel už vám nikdo nepoví, co to bylo. Posledních 12 minut nahrávky se tváří prázdně, ale to jen proto, aby vás lépe překvapila skrytá instrumentální hříčka Ascension Of The Spirit. Není nic lepšího, co si pustit před spaním. :)
takhle. Když jsme u toho, můžete rovnou i srovnat, jaký je rozdíl mezi starou a novou verzí :) A takhle vypadá placka uvnitř reedice Origin. Too dark, isn't it...? CD 1 CD 2 nekvalitním náhledu se nedozvíme nic překvapivého, protože již podle přebalu následuje tenhle singl svého staršího bratra (Anywhere but Home) co do designu i do promo fotografií. :) takhle. Call Me When You´re Sober, 2. Call Me When You´re Sober (Acoustic).
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář