Jdi na obsah Jdi na menu
 


něco o programu BitLord

30. 7. 2007

zdroj: http://www.ovsem.net/software/bitlord-11-a-torrenty

Od dob, co mám rychlý i-net, se stal program Bitlord mým věrným přítelem, stejně jako torrenty.  Torrenty jsou soubory, ve kterých jsou ukryty informace k získání souboru a bez patřiného programu vám budou k ničemu. Od toho slouží programy typu bitlord, bitspirit a další. V absolutní většině případů se torrenty staly centrem pro warez všeho typu, od hudby, přes programy, hry, filmy až k pornu.

Na torrentech můžete najít téměř všechno. Obzvláště pokud se jedná o žhavou filmovou novinku, hudební album nebo i hru. Nejdůležitější jsou pro torrenty hlavně sami uživatelé. V době, kdy vyšla třeba beta verze Windows Vista, nebyl problém stáhnout 2,5GB za 20minut. A to jenom kvůli tomu, že tuto verzi sdílelo najednou 5000 uživatelů. Pokud hledáte méně populární věc nebo nějaký starší kousek, připravte se na takové menší mučeníčko. I přes vaši rychlost můžete stahovat i 10kB/s. Proto, když budete vybírat torrent, vždy se podívejte na údaj seeders/leechers (zdroje a klienti). Čím víc, tím líp. Někdy je lepší stahovat i více souborů najednou pro plné využití kapacity linky. Pro rychlost stahování je důležitá i rychlost uploadu. Zakážete-li upload úplně, je možné, že budete stahovat hodně pomalu, alespoň u mne to tak platilo a doteď platí poměr 1:2 - 1x down, 2x upload. U bitlordu není třeba žádné vědecké nastavení. Měli byste přidat torrent pouhým Soubor - Otevřít. Chvíli počkat (někdy i několik minut) a bitlord si začne sám sosat.

Bitlord 1.1Co se dá stáhnout a co ne - cokoliv, co je celosvětové, české tituly jsou sice taky, ale špatně se stahují kvůli počtu uživatelů a také špatně shánějí. Když už se rozhodnete něco stáhnout, dívejte se pozorně jak je ten torrent značený. To, že tam vidíte titul Lord of the rings, neznamená, že ho dostanete v plné kvalitě natož s českým dabingem. U titulu torrentu jsou většinou značky DVDRIP, DVDSCR, CAM, a další, poté třeba navíc EN, ESP, RU. Takže pokud si nedáte pořádný bacha, tak můžete mít pána prstenů s ruským dabingem a ještě k tomu od někoho, kdo to natočil v kině. Pokud se jedná ještě o filmy, tak bacha na většinu novinek, ke kterým ještě nejsou titulky. Už mnohokrát se mi stalo, že jsem musel sledovat film bez titulků, ale spíše mi to prospělo, co se týče angličtiny, ale ruského terminátora nebo německé DOMINO fakt nemusím. U her je to to samé, tituly jsou označeny PS2, XBOX, PC atd. Dema na torrentech jsou spíše výjimkou. Mezi mé oblíbené vyhledávače torrentů patří tato trojice (ono jich je víc, ale tyto jsou nej): www.torrentreactor.com, www.mininova.org, www.thepiratebay.org.


(já tedy osobně stahuju přes www.torrentman.com a přijde mi to jako nejlepší stránka na toto stahování..stáhla jsem tam plno soundtracků...celých diskografii a ještě mnohem dalších.Hry sem tedy stáhnout ještě neskusila..ale skusim to)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář