Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gerard Way

21. 5. 2007

GERARD WAY

Obrazek

Datum narození: 9. dubna 1977
Hvězdné znamení: Beran
Místo narození: Newark, New Jersey
Ve skupině má funkci zpěváka a zároveň je autorem všech textů.

Spolu s Mattem Pelissierem, bývalým bubeníkem My Chemical Romance, byl zakládajícím členem skupiny.

GERARD WAY

Gerard Arthur Way (narozený 9. dubna 1977) z New Jersey, je zpěvákem skupiny My chemical romance, bratr Mikeyho Waye, který hraje v MCR na basovou kytaru.

Narodil se v Newarku, ale později se přestěhoval do Belleville. Když ještě žil v New Jersey, zjistil, že bydlí blízko Christinu Ricci, a tak si zjistil kde bydlí . Tady šel také se svou mámou na první koncert (Bruce Springsteen) a jednou dokonce pracoval v obchodě s potravinami, kde ukládal nákupní vozíky a rovnal zboží do papírových sáčků (v Americe se používají(ly) místo tašek).

RODINA A DĚTSTVÍ

Gerard je napůl Ital (z matčiny strany) a napůl Skot (z otcovi strany). Babička Elena ho naučila kreslit, zpívat a vystupovat. Ve skupinách začínal, když mu bylo pouhých 11 let. Gerard je posedlý představou smrti a s Ouija boards měl mnoho strašidelných zážitků. Když byl dítě, uvědomil si, že všichni, které má rád, zemřou a že všichni zemřou sami.

DROGY, ALKOHOL A UMĚNÍ

Nedávno se zbavil závislosti na drogách a alkoholu, aby byl znovu čistý jako v srpnu 2004. Terapeuta navštěvuje kdykoli není skupina na turné. Nicméně stále rád kouří červené cigarety Marlboro. Navštěvoval Školu výtvarných umění v New York City, jeho snem bylo kreslit komiksové knihy (miloval je a jeho nejoblíbenější superhrdina byl vždycky Wolverine). To bylo ovšem předtím, než v roce 2001 vytvořil My Chemical Romance.

Kreslil pro komiksovou síť "Breakfast monkey", ale vůbec to nedělalo dobrotu. Přestože vytvořil předlohy pro alba MCR a navrhl obchodní zboží skupiny "Thursday", stále se považuje za špatného kreslíře.

DISKOGRAFIE

Way se svou skupinou vydali v roce 2002 album s názvem "I brought you my bullets, you brought me your love" a v červnu 2004 "Three cheers for sweet revenge". Way se vždycky snaží psát o nových věcech a obvykle ho inspirují noviny. Texty vidí jako způsob jak vyprávět příběh a sám velmi miluje temné věci. "cokoli zamotaného, tajemného a poněkud špatného".

MY CHEMICAL ROMANCE

On a ostatní členové kapely doufají, že začnou pracovat na novém albu nejpozději v roce 2006. Popularitu si získali svým hitem I´m not okay (I promise) a později s Helenou, což je uctění památky jeho zesnulé babičky Eleny Lee Rushové.
Gerard vymyslel oblečení pro videoklip k Heleně. Oba songy jsou z alba "Three cheers for sweet revenge". Skupina doufá, že natočí ještě dvě videa pro písně "You Know What They Do to Guys Like Us in Prison" s vokálem Berta McCrackena z jedné "bratrské" skupiny The Used, a ještě pro pro dojímavou píseň "The Ghost of You". Way je známý tím, že na koncertech nosí temné oční stíny, ale na Taste of chaos tour měl přes oči namalovaný tlustý černý pruh. Smrtelně se bojí jehel, tudíž nemá žádný piercing nebo tetování a z kroužku v bradavce šílí.

OBLÍBENÉ SKUPINY

Nyní je jeho nejoblíbenější skupina Iron Maiden, ale pořád je fanouškem Davida Bowieho. Slovem "pomsta" byl posedlý od chvíle, kdy slyšel song "Revenge" (pomsta) od Black Flag. Bez váhání potvrdil, že si myslí, že Brody Dalle z Distillers je žhavá kočka, a že vždycky miloval netopýry. Má stejnou barvu Stratocasters jako Billie Joe Armstrong (frontman punk-rockového tria, Green Day) a jeho vysněným autem byl vždycky červený Corvette s poznávací značkou "Nože".

zdroj- http://www.danulkamalketka.blog.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

I love

(Kristyna, 13. 12. 2009 17:35)

Hi Gerarde i Love

plosííím

(kačík, 19. 8. 2007 14:50)

ahoj,jestli fandite mcr,tak me podporte v sotezi o nej blog-moje stranky sou-nejgrupy.blog.cz

My chemical romance -Gerard Way

(kristl, 19. 6. 2007 17:37)

Gerard Way -My chemical romance-4EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!